Followers

Monday, December 20, 2010

School: a Memoir

Dear Pinky..


start from this month, cik FANA dah pasang azam baru..=)

tahu ape??*jeng.jeng.jeng

I WILL UPDATE MY DEAREST PINKY EVERY DAY..=)

yeah! itu lah harapannya..

while tak busy dengan kelas+assignment+presentation lagi..

even sekarang memang dah busy dengan kerja2 society ni..

hah! nak tahu pasal PPIWP tu kan??

sila click saje logo PPIWP di sebelah ni ye..terima kasih..hehe

about the title, school: a memoir..=)

cik FANA ade satu sekolah kebangsaan, sekolah rendah agama n tiga sekolah menengah..=)

hebat kan?? *bukan sebab kena buang ok..

i budak nerd dulu..=p *haru je kalau hikayat lama terbocor! =p

ok..meh nak cita meh..

hikayat bermula bila masa darjah satu, cik FANA bersekolah disini:

Sekolah Kebangsaan Bukit Badong (SKBB)

ini dia, tempat pertama belajar abc+123+tambah+tolak+bercinta..hahaha!

dari darjah satu hingga darjah enam belajar kat sini..=)

sebab dulu tinggal dekat rumah sewa di ijok,kuala selangor..=)

after dapat result upsr, terus pindah rumah sekarang,,rawang..

result upsr+psra nak tahu ke??heh! tunggu korang tanya baru cik FANA jawab..=p

then,, disebabkan result psra yang agak ok,, i decided untuk further studies kat sekolah agama..

coz ingat belajar sama macam time sekolah agama dulu..

rupanya belajar tauhid feqah tafsir hadith dalam b.arab lah..=p

then, sepanjang form 1 bersekolah disini..=)

Sekolah Agama Menengah Jeram, Kuala Selangor (SAMJ)

setahun je sekolah kat situ coz abah kata: "jauh sangat dari rumah, susah nak hantar and ambil"

al maklumlah.cik FANA ni baru 13 tahun dan tak pernah tinggal di asrama kan..

so, bermula kehidupan tinggal di asrama di SAMJ lah..

then, form 2 pindah ke sini pulak..

Sekolah Agama Menengah Rawang (SAMER)

memang dekat ngan rumah..kira dalam 15 minutes only..

tapi,, still kena duduk asrama jugak..tak faham betul! haha

banyak sejarah tercipta di SAMER tu tahu!

rindu sangat mira, dibot, nab, oniey, sakie, amie, bee, waida n yang lain2!

jangan fikir aku dah lupa sama kalian..tidak sama sekali!

the fact, belajar kat SAMER sampai awal tahun form 4..

sebab apa?? sebab cik FANA decided nak ubah diri lah kononnya..

first, sebab nak fokus kat SPM n tak nak amik exam SMA yang student SAM(sekolah agama menengah) wajib amik time form 4..

sebab tu,, wat keputusan untuk pindah+lari dari SAMER..*cam sadis je ayat! heh

then, seingat i, bulan 3 dapat tawaran sekolah ni and daftar masuk disini:

Sekolah Menengah Kebangsaan Agama Kuala Selangor (SMKA KS)

cik FANA sendiri yang uruskan pertukaran sekolah semua tahu! pastu baru cerita kat mama+abah..nasib depa setuju..heh! *kalau tak, haru!

anak yang bijak lah katekan..=p

then, bermula lah hidup baru sebagai pelajar baru di SMKA KUALA SELANGOR @ KUSISS..

cik FANA jadi baik balik tahu! hehe *baiklah sangat!=p

yeah, disini cik FANA cuba jadi orang baru n belajar benda baru dengan mereka!

yeah, budak2 dorm 16 n batch 10 kusiss memang gempak!

cik FANA dapat aliran sains teknikal! *i belajar Lukisan Kejuruteraan taw dulu!

heh! ade satu kes yg aku buat yg hanya aku dan mereka saja tahu!=)

biasalah,, zaman sekolah berasrama,,kalau tak de masalah,, tak de kenangan lah! =)

ok, result pmr dan spm sila jangan tanya..haha! *please! =p

sebab sekarang cik FANA dengan selamatnya sudah berada di:


International Islamic University Malaysia (IIUM) @ Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM).

berada di Kulliyah Islamic Revealed Knowledge, Bachelor in Arabic..

Insya-Allah, majoring in Arabic linguistic and minoring in Bussiness Admin or ICT..

heh! doakan yang terbaik untuk cik FANA ni..

ill pray for u too.=)

the conclusion is, i duduk asrama since i umur 13 years sampai la ni tahu! =)

so, ade sesiapa yang sejarah sekolah dia lagi banyak dari cik FANA tak?? meh kongsi meh! =)

ok..that is..

school: a memoir!

p/s: gambar2 mase sekolah memang FANA tak de..=(

by:
cikFANA


0 comments: